Üdvözöllek a blogomon!

2022. április 10., vasárnap

Pólófonalas tároló az újrahasznosítás jegyében

 Pólófonalas tároló az újrahasznosítás jegyében



Általában öblítőből mindig ugyanazt a márkát, és kiszerelést használom, és a megannyi illat eltérő színű, de teljesen egyforma flakonokat takar. Az illat mellett a gyönyörű színű flakonok is elvarázsolnak, ezért nagyon régóta gondolkodom, hogy hogyan lehetne újrahasznosítani őket.

Persze, tudom: levágom a tetejét és kész.

Ennél stílusosabb megoldásra gondoltam: szerettem volna, hogy ne kényszermegoldásnak nézzen ki a használatuk, sokkal inkább tükrözze azt, hogy igen, meg szerettem volna menteni azt a flakont, és cserébe igazi dísze lett az otthonomnak!



Ezek a flakonok viszonylag vékony, de formatartó műanyagból készülnek. Barkács szikével könnyen méretre lehet vágni. Már itt a magassággal lehet játszani: attól függően, hogy mihez készül, kell a magasságot megválasztani.

Utána közönséges papírjukasztóval készülnek a lyukak a horgoláshoz. A szélétől való távolságot nyilván a lyukasztó határozza meg, de a köztük lévő távolságot mi határozzuk meg: én 1 cm-re jelöltem fel egymástól a helyüket.

Maga a horgolás igen egyszerű, két sor összesen. Az első sor egy rövid pálca sor, a második pedig egy kúszószem sor. A lyukak kisebbek, mint egy horgolható faalap esetében, így a horgolótű nem fér át rajta, ezért kézzel kell átsegiteni az első hurkokat. Érdemes vékonyabb pólófonalat használni, illetve horgolásnál érdemes figyelni arra, hogy ne dolgozzunk szorosan, mert annyira azért nem merev az alapunk, hogy el ne deformálódjon.


Rengeteg lehetőséget látok benne: akár az íróasztalnak, akár a smink asztalnak dísze lehet. El tudom képzelni a fürdőszobában is, és a kreatív sarokban is jó szolgálatot tehet.

Például a literes egyforma, de más színű flakonok, ugyanazzal a pólófonallal horgolva egységesíthetők, és remek kaspókként használhatjuk őket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate