Üdvözöllek a blogomon!

2018. január 19., péntek

Gesztenyés-almás pite

Gesztenyés-almás pite



Ez a recept a pici lányom keresztanyujától származik. Ugyanolyan színes és egyedi, mint ő maga. Ízvilágával a karácsonyt idézi. Az alma alatt felsejlik a finom gesztenyekrém, és a csipetnyi fűszerkeverékkel lesz igazán különleges.
Egy gyögyszem az almás piték között.

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1/2 csg. sütőpor
  • 10 dkg cukor 
  • csipet só
  • 1 csg. vaníliáscukor
  • 2 tojássárgája
  • pici tej a gyúráshoz
Tölteléke:
  • baracklekvár a lapok megkenéséhez
  • 1 gesztenyemassza
  • 1 dl tejszín (én főzőtejszínt használtam)
  • sütőrum vagy rum aroma ízlés szerint
  • 1 kg alma
  • cukor ízlés szerint
  • 2 csg. vaníliáscukor
  • 1 kk. mézessütemény fűszerkeverék
Tetejére: 
  • 1 felvert tojás
Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, levét kicsavarjuk. Ízesítjük a cukoral, vaníliáscukorral, és a fűszerkeverékkel. A gesztenyemasszát kikeverjük a rummal és a tejszínnel.
Az alsó lapot kínyújtjuk, egy magasabb tepsibe terítjük. A lapot vékonyan megkenjük baracklekvárral. Erre jön a gesztenyés töltelék, szépen elkenjük a tésztán, majd az almát is szétterítjük rajta. Az almára is teszünk egy vékony réteg baracklekvárt. Betakarjuk a felső lappal, megkenjük a tojással, villával megszurkáljuk. 
Előmelegített sütőben, közepes lángon aranybarnára süjük.



Bevallom őszintén a tésztájának a saját receptemet használtam, azon egyszerű oknál fogva, mert nem akartam újabb két tojásfehérjét lefagyasztani. Ezzel is, azzal is elkészíthető, a töltelék meg adott! Érdemes kipróbálni mindkettőt!
Az én pite tészta receptemet pedig itt találod:

https://ildyg.blogspot.hu/2018/01/almas-pite.html

Jó sütögetést!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate