Üdvözöllek a blogomon!

2018. január 29., hétfő

Bacon-ös csirkemáj

Bacon-ös csirkemáj 
-muffin formában készítve-


Ez az egyik leggyorsabb fogás, amit készíteni szoktam. A muffin sütőforma helyett egy kisebb tepsiben is elkészíthetjük. Szeretem az olyan recepteket, ahol csak össze kell állítani a fogást, és várni, míg elkészül. Akár hétköznap, akár hétvégén is elkészíthető, és frissen nagyon finom. A májnak finom füstöst ízt ad a szalonna, és csak úgy száll az illata is, míg sül.


Hozzávalók:
  • 1/2 kg csirkemáj
  • 20 dkg bacon 
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A májat átvizsgáljuk, és az esetleg rajta maradt epe részeket eltávolítjuk róla, majd alaposan megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
Egy kis tálban őrölt borssal átforgatjuk. Sózni nem kell, mert mint tudjuk nem szabad a májat sütés előtt sózni, mert megkeményedik, azonkívül a bacon sütés közben úgyis ízesíti annyira, hogy a végeredmény nem lesz sótlan. A bacont szépen keresztbe belefektetgetjük a muffin sütőbe, egy mélyedésbe két szeletet számítunk. Zsiradék nem kell alá, mert a szalonna enged ki annyit magából, hogy nem fog beleragadni. Szépen elosztjuk a májat a májat a mélyedésekbe, és a ráhajtogatjuk a bacon lelógó részeit. Úgy néznek ki, mintha kis batyuk lennének.


180°C-on aranybarnára sütjük. Frissen, burgonyapürével tálaljuk!


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate