Bacon-ös csirkemáj
-muffin formában készítve-
Ez az egyik leggyorsabb fogás, amit készíteni szoktam. A muffin sütőforma helyett egy kisebb tepsiben is elkészíthetjük. Szeretem az olyan recepteket, ahol csak össze kell állítani a fogást, és várni, míg elkészül. Akár hétköznap, akár hétvégén is elkészíthető, és frissen nagyon finom. A májnak finom füstöst ízt ad a szalonna, és csak úgy száll az illata is, míg sül.
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemáj
- 20 dkg bacon
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A májat átvizsgáljuk, és az esetleg rajta maradt epe részeket eltávolítjuk róla, majd alaposan megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
Egy kis tálban őrölt borssal átforgatjuk. Sózni nem kell, mert mint tudjuk nem szabad a májat sütés előtt sózni, mert megkeményedik, azonkívül a bacon sütés közben úgyis ízesíti annyira, hogy a végeredmény nem lesz sótlan. A bacont szépen keresztbe belefektetgetjük a muffin sütőbe, egy mélyedésbe két szeletet számítunk. Zsiradék nem kell alá, mert a szalonna enged ki annyit magából, hogy nem fog beleragadni. Szépen elosztjuk a májat a májat a mélyedésekbe, és a ráhajtogatjuk a bacon lelógó részeit. Úgy néznek ki, mintha kis batyuk lennének.
180°C-on aranybarnára sütjük. Frissen, burgonyapürével tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése