Üdvözöllek a blogomon!

2018. január 22., hétfő

Fekete erdő fánk

Fekete erdő fánk




Ezzel a fánkkal már évek óta szemezek. Még évekkel ezelőtt jelent meg a recept az egyik tortabevonó hátoldalán. Sosem mertem neki állni, mert képviselőfánkot süni elég macerás dolog. Múlt héten aztán rávettem magam, megvettem a hozzávalókat és tegnap meg is sütöttem. Jelentem, nagyon macerás, de könnyű és finom! Több ideig készült, mint elfogyott. De hát ilyen az élet. Azt hiszem, sok mindennel vagyunk így!


Hozzávalók:

  • 1dl víz
  • 10 dkg margarin
  • 10dkg liszt
  • csipet só
  • 4  tojás
Tölteléke:
  • 1 csg. Gála étcsokoládés krémpuding
  • 1 csg. Gála puncs krémpuding
  • 8 dl tej
  • 4 ek. porcukor
Tetejére:
  • 10 dkg ét tortabevonó
  • 2 ek. étolaj

Elkészítése:

A vizet a margarinnal, és a sóval feltesszük forrni. Ha forr, hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg a tészta el nem válik az edény falától.
Ezután levesszük a gázról, és ha egy kissé lehűlt, egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra habzsákkal diónyi halmokat nyomunk. 
200°C-on 5 percig sütjük, majd visszavesszük a hőfokot 180°C-ra, és még 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés közben a sütőajtót ne nyissuk ki! Míg hűl, gőz fölött felolvasztjuk a tortabevonót és hozzáadjuk az olajat, hogy szép fényes legyen.
Ha kihűltek a fánkok, tetejüket megmártjuk a csokiba. Ha megdermedt levágjuk a tetejüket. A pudingokat kikeverjük egyenként 4 dl tejjel, és 2 ek. cukorral.
Megtöltjük a fánkokat, alulra kerül a csoki, felülre a puncs puding, majd ráhelyezzük a kalapokat.
Lehűtve tálaljuk.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate