Üdvözöllek a blogomon!

2018. január 15., hétfő

Almás pite

Almás pite


Ezt a receptet még a gyerkőckéim nagyanyjától kaptam. Sosem okozott még csalódást. Gyors, egyszerű hozzávalókból áll, és számtalan lehetőséget hordoz a tölteléket tekintve. Készítettem már meggyesen, túrósan, mákosan is.
Íme az almás változat.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 ek. cukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 ek. tej

Tölteléke:

  • 1 kg reszelt alma
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • zsemlemorzsa a töltelék és a tészta közé

A tetejére:

  • 1 tojás


Elkészítése:

A reszelt almát a cukorral és a fahéjjal kicsit megpároljuk, hogy levet eresszen. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipóra osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk, és a tepsibe terítjük, melyet kikenni nem kell. Majd vastagon megszórjuk zsemlemorzsával. Erre simítjuk a tölteléket, majd újra a zsemlemorzsa következik. A második cipót is kinyújtjuk, és befedjük vele a tésztát. A tetejére szánt tojást habosra felverjük, és ezzel kenjük meg. Közepes lángon aranybarnára sütjük. Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate