Üdvözöllek a blogomon!

2018. június 15., péntek

Cseresznyelikőr


Cseresznyelikőr


Amint láthattátok az elmúlt időszakban nem volt időm új bejegyzéseket írni, bár téma is lett volna amiről írhatnék, fénykép is akadt volna hozzá.
Így lemaradtam a cseresznye szüret időszakáról, így oka fogyottá vált a receptem.
Bár mégsem, mert akár meggylikőr is készíthető a recept alapján...


Hozzávalók:

  • 1,5 kg cseresznye szárával együtt
  • 4 dl alkohol
  • kb. 5 cm hosszú fahéjdarab
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 kg cukor
  • 5 dl víz

Ami még kell:

  • egy 5 literes jól záródó széles szájú üvegre


Elkészítése:

Válogassuk ki a szép, egészséges szemeket szárakkal együtt. Mossuk meg, szedjük ki a vízből és egy konyharuhán szárítsuk le. Öntsük a cukrot egy főzőedénybe a vízzel, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Addig melegítsük alacsony lángon állandó kevergetés mellett, míg a cukor el nem olvad. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Tegyük a gyümölcsöt a befőttes üvegbe és öntsük rá a fűszeres szirupot, valamint az alkoholt. Miután az üveget lezártuk, hagyjuk a napon 2 hónapig érlelni, és naponta egyszer rázzuk fel. 2 hónap után szűrjük át, és töltsük palackokba a likőrt úgy, hogy tölcsért teszünk a palackba, amibe papír filtert helyeztünk. Zárjuk le légmentesen, és hagyjuk még 2 hónapig érlelődni.
Utána fogyasztható!


Egészségedre!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate