Gyümölcsös joghurt torta
Tegnap végre leszedtem az idei első tál cseresznyét. Igaz még nem érett meg teljesen, de azért már lehetett találni friss, ropogós, érett szemeket.
Így ma megsüthetem kedvenc joghurt tortámat, ami bármilyen gyümölccsel elkészíthető!
- 1 db 23 cm-es tortalap
- 3 kis pohár görög joghurt
- 1 csg. zselatin
- 5 dl tejszín
- cukor ízlés szerint
- 1 dl víz
- friss gyümölcs (én most friss cseresznyét használtam)
- 25 dkg babapiskóta
- a gyümölccsel színben azonos, vagy harmonizáló szatén szalag
Elkészítése:
A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk ha kell, felkockázzuk, ha szükséges. A tortalapot három vízszintes lapra vágjuk. A zselatint a csomagolás szerint feloldjuk a vízben, előkészítjük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és félre teszünk belőle egy kicsit a díszítéshez. A joghurtot összekeverjük a zselatinnal, és a tejszínhabbal. Ezzel elkészült a krémünk.
A lapokat betöltjük a joghurtos krémmel, és megszórjuk gyümölccsel is mielőtt a következő lapot rátennénk. Miután megdermedt, lecsatoljuk a karimát róla, majd a tejszínhabbal bevonjuk az oldalát, és kirakjuk a babapiskótával. A tetejét gyümölccsel és tejszínhabbal díszítjük.
Végül a szatén szalaggal átkötjük.
Jó sütést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése