Üdvözöllek a blogomon!

2018. július 25., szerda

Csirkemell őzgerincben

Csirkemell őzgerincben


Ez a finom és egyszerű kis receptet a Sógornőmtől kaptam. Nagyon könnyű elkészíteni a húson kívűl épp csak pár dolog kell hozzá. Nagyon finom melegen körettel, de hidegen is fogyasztható akár szendvicsbe, akár friss salátával! 
Egyszerűen szuper!

Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 15 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
  • 4 ek. tejföl
  • 3 ek. liszt
  • 2 tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint

Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd sózzuk. A tejfölt a liszttel és a felvert tojásokkal simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot is. Egy őzgerinc formát kikenünk margarinnal,  zsemlemorzsával megszórjuk, majd kibéleljük a baconnal. A bacon szélei lógjanak ki az őzgerinc oldalán. A masszát bele kanalazzuk, majd a szalonna lelógó részeit ráhajtjuk. 170 fokon kb. 40 percig sütjük, majd egy gáztepsire borítva a tetejét egy kicsit megpirítjuk.


A legegyszerűbb körettel, hasábburgonyával tálaltam.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate