Csirkemell őzgerincben
Ez a finom és egyszerű kis receptet a Sógornőmtől kaptam. Nagyon könnyű elkészíteni a húson kívűl épp csak pár dolog kell hozzá. Nagyon finom melegen körettel, de hidegen is fogyasztható akár szendvicsbe, akár friss salátával!
Egyszerűen szuper!
- 80 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 15 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
- 4 ek. tejföl
- 3 ek. liszt
- 2 tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd sózzuk. A tejfölt a liszttel és a felvert tojásokkal simára keverjük, sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot is. Egy őzgerinc formát kikenünk margarinnal, zsemlemorzsával megszórjuk, majd kibéleljük a baconnal. A bacon szélei lógjanak ki az őzgerinc oldalán. A masszát bele kanalazzuk, majd a szalonna lelógó részeit ráhajtjuk. 170 fokon kb. 40 percig sütjük, majd egy gáztepsire borítva a tetejét egy kicsit megpirítjuk.
A legegyszerűbb körettel, hasábburgonyával tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése