Üdvözöllek a blogomon!

2018. július 16., hétfő

Sárgadinnye krémleves

Sárgadinnye krémleves


Ilyenkor nyáron nincs is jobb a hűsítő gyümölcs leveseknél. Használjuk bátran ki az idény gyümölcsöket. Ma a személyes kedvencemből a sárgadinnyéből készítettem levest...


Hozzávalók 2 főre:

  • 1 nagyobb sárgadinnye
  • 1,5 dl tej
  • víz
  • méz ízlés szerint
  • fahéj a tálaláshoz


Elkészítés:

A dinnye héját megmossuk, és szárazra töröljük, mivel ebbe fogunk tálalni. Majd egy hegyes, éles, hosszú  pengéjű késsel cikk-cakk-ban kettévágjuk. A magokat kikaparjuk belőle. Mindkét félre egy kicsi talpat vágunk, hogy ne dőljön fel. A belsejét kis gömbök formájában karalábé vájó segítségével kivájjuk. Pár gömböt félreteszünk a díszítéshez. A többihez hozzáöntjük a tejet, és leturmixoljuk. Turmixolás után lehet ha szükséges egy kis vízzel szabályozni a sűrűségét. Mézzel ízesítjük, majd a gázon felforraljuk. Hagyjuk kihűlni.
Végül a héjakba merjük, hozzáadjuk a megmaradt dinnye gömböcskéket is. Mézet csurgatunk rá és fahéjjal megszórjuk.



Hűtve kínáljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate