Sárgadinnye krémleves
Ilyenkor nyáron nincs is jobb a hűsítő gyümölcs leveseknél. Használjuk bátran ki az idény gyümölcsöket. Ma a személyes kedvencemből a sárgadinnyéből készítettem levest...
Hozzávalók 2 főre:
- 1 nagyobb sárgadinnye
- 1,5 dl tej
- víz
- méz ízlés szerint
- fahéj a tálaláshoz
Elkészítés:
A dinnye héját megmossuk, és szárazra töröljük, mivel ebbe fogunk tálalni. Majd egy hegyes, éles, hosszú pengéjű késsel cikk-cakk-ban kettévágjuk. A magokat kikaparjuk belőle. Mindkét félre egy kicsi talpat vágunk, hogy ne dőljön fel. A belsejét kis gömbök formájában karalábé vájó segítségével kivájjuk. Pár gömböt félreteszünk a díszítéshez. A többihez hozzáöntjük a tejet, és leturmixoljuk. Turmixolás után lehet ha szükséges egy kis vízzel szabályozni a sűrűségét. Mézzel ízesítjük, majd a gázon felforraljuk. Hagyjuk kihűlni.
Végül a héjakba merjük, hozzáadjuk a megmaradt dinnye gömböcskéket is. Mézet csurgatunk rá és fahéjjal megszórjuk.
Hűtve kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése