Üdvözöllek a blogomon!

2018. július 31., kedd

Rakott karfiol

Rakott karfiol


Ez az étel ismét egy olyan fogás, amit mindenki másképp csinál.
Mi nagyon szeretjük, egyébként is rajongunk mindenféle rakott ételért!
Fogadjátok a receptem szeretettel...

Hozzávalók:
  • egy nagyobb karfiol
  • 1 tasak gyors rizs
  • 1 dl étolaj
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 tk. ételízesítő
  • 3-4 tk. pirospaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom, és kb. 20 percig sós vízben előfőzöm, utána leszűröm. A gyors rizst a dobozon lévő leírás alapján sós vízben megfőzöm. Elkészítem a pörkölt alapot: az apró kockákra vágott hagymát az olajon megdinsztelem, majd a darált húst is megpirítom. Pirospaprikával megszórom, kevéske vízzel felöntöm. Ételízesítővel ízesítem, és puhára főzöm. (A pörköltet azért forraljuk vissza, ne legyen sok lé rajta.) Ha mindhárom alapanyag kész, össze is állíthatjuk. A pörköltet forgassuk össze a rizzsel. Egy tepsit, vagy jénait olajozzunk ki. Az aljára mehet a karfiol fele, utána ráterítjük a rizses pörkölt felét. Majd a karfiol másik fele következik, és rá a maradék pörkölt. A tetejére besamel mártást készítünk: a tejet sűrűre főzzük a liszttel, sóval borssal ízesítjük. A besamelt eloszlatjuk a rakottunkon, és megszórjuk a reszelt sajttal. 
Addig sütjük 180 fokon, amíg a teteje meg nem pirul.


Nagyon finom, és kiadós.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate