Üdvözöllek a blogomon!

2018. július 12., csütörtök

Körözött

Körözött


"Ahány ház, annyi szokás" tartja a régi mondás. Nos ez igaz, egy ilyen egyszerű ételre is, mint a körözött. Én ezt a diétásabb verziót szeretem, Anyukám például a klasszikusabb változatot készíti. Nyáron paprikába vagy nagyobb paradicsomba töltve friss kenyérrel, télen pirítósra kenve fogyasztjuk!


Hozzávalók:
  • 500 gr. túró
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • köménymag ízlés szerint
  • pirospaprika ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint


Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, és apróra felkockázzuk. A hozzávalókat összekeverjük,és fűszerezzük. A fogyasztásig hűtőbe tároljuk.
Fontos: Ha töltelékként akarjuk felhasználni a
akkor kevesebb tejfölt tegyünk bele, épp csak annyit, hogy álljon össze tőle!

Tipp:
Anyukám úgy készíti, hogy a vöröshagyma helyett, 2 gerezd zúzott fokhagymát, a tejföl helyett pedig annyi margarint ad hozzá, hogy kenhető legyen. Így is finom, csak jóval kalóriadúsabb.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate