Körözött
"Ahány ház, annyi szokás" tartja a régi mondás. Nos ez igaz, egy ilyen egyszerű ételre is, mint a körözött. Én ezt a diétásabb verziót szeretem, Anyukám például a klasszikusabb változatot készíti. Nyáron paprikába vagy nagyobb paradicsomba töltve friss kenyérrel, télen pirítósra kenve fogyasztjuk!
Hozzávalók:
- 500 gr. túró
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- köménymag ízlés szerint
- pirospaprika ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, és apróra felkockázzuk. A hozzávalókat összekeverjük,és fűszerezzük. A fogyasztásig hűtőbe tároljuk.
Fontos: Ha töltelékként akarjuk felhasználni a
akkor kevesebb tejfölt tegyünk bele, épp csak annyit, hogy álljon össze tőle!
Tipp:
Anyukám úgy készíti, hogy a vöröshagyma helyett, 2 gerezd zúzott fokhagymát, a tejföl helyett pedig annyi margarint ad hozzá, hogy kenhető legyen. Így is finom, csak jóval kalóriadúsabb.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése