Kagyló torta
-Torta di Frutti di Mare-
Ma, mivel Valentin nap van, az egyik legédesebb, legfinomabb torta receptjével készültem. Nagyon könnyű elkészíteni, fele annyira sem bonyolult, mint első ránézésre gondolnánk! Csak egy 25 dkg-os Frutti di Mare bonbon kell hozzá, és némi elszántság az elkészítéshez. Az esti randira még elkészülhet...
♥♥♥
Hozzávalók:
- kevés szódabikarbóna
- 6 ek. liszt
- 6 ek. cukor
- 1 ek. kakaópor
- 6 tojás
- fél doboz belga kagylós desszert
- 1 csg. vaníliás pudingpor
- 5 ek. cukor
- 3 dl tejszín
- 3 dl tej
- 1 tábla fehér csoki
- 1 tábla étcsoki
- 2 ek. olaj
- fél doboz belga kagylós desszert
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük
a lisztet a szódabikarbónával, majd összekeverjük a sárgás masszával, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot is. A kakaóport hozzáadjuk, óvatosan átforgatjuk vele, nem kell teljesen belekeverni, csak márványosra. A tortaforma aljára sütőpapírt szabunk, az oldalát kikenjük margarinnal, majd beletöltjük a tésztát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.
Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral elkevert tejben keményre főzzük. Még forrón beleszórjuk a kagyló bonbon felét (nekem ez 11 db volt, 250gr.-os desszert esetén) és beleolvasztjuk gyorsan kevergetve. A tejszínt habbá verjük. Ha a kagylós krém kihűlt, kikeverjük a tejszínhabbal, kicsit hűtőben dermesztjük, majd ezzel töltjük a tortát. Az oldalát is bevonjuk vele.
A tetejére a két féle tortabevonót egyszerre felolvasztjuk, és egymás után a tortára kanalazzuk, és a
kanállal megmárványozzuk a csokikat. A maradék bonbont éles késsel az illesztésük mentén
kettévágjuk, és még addig a tortára ragasztgatjuk őket, amíg a tetején a csoki meg nem dermed.
Ha kihűlt fogyasztásig hűtőben tartjuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése