Üdvözöllek a blogomon!

2018. február 13., kedd

Meggyes palacsinta torta

Meggyes palacsinta torta


Ma egy régebbi receptemet hoztam el Nektek kedves olvasóim. Ez egy nagyon-nagyon egyszerűen elkészíthető, és finom pudingos palacsinta torta recept. Akár a vasárnapi ebéd után, akár egy gyors vendégváróként megállja a helyét. A gyerekek tuti kedvence...

Hozzávalók:
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1 adag hosszú kávé
  • 1 vaníliás ízű pudingpor
  • 1 csokoládé ízű pudingpor
  • cukor ízlés szerint
  • 1 puncs ízű pudingpor (lehet epres is)
  • 1 l tej
  • 12 db palacsinta
  • cukrozott instant kakaópor
  • 1 üveg magozott meggy befőtt

Elkészítése:

A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, és szorosan kirakosgatjuk a tortaformát vele. A vaníliás pudingporból némi cukorral és 1/2 liter tejjel a zacskón leírtak szerint elkészítjük a pudingot, és a babapiskótákra öntjük. A palacsintákat még melegen megszórjuk a kakaóporral, és szorosan felcsavargatjuk őket. A tortát körkörösen kirakjuk velük. A maradék tejből, némi cukorral a zacskón leírtak szerint elkészítjük a csokoládé pudingot is, és a palacsintákra öntjük. A meggy befőttet leszűrjük, a levét félretesszük. A meggy szemekkel kirakosgatjuk a tortánkat. A meggy levét lemérjük, és ha szükséges vízzel 5 dl-re pótoljuk, majd a puncs ízű pudingot a zacskón leírtak szerint elkészítjük belőle. Ehhez már cukrot nem szoktam adni, mert a befőtt leve amúgy is édes. 
Végül a ráöntjük a puncsos réteget is a tortára. Ha kihűlt, fogyasztásig hűtőben tartjuk!


Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate