Üdvözöllek a blogomon!

2018. február 2., péntek

Hamis tiramisu

Hamis tiramisu



Ennek a receptnek semmi köze az igazi tiramisuhoz. Hacsak annyi nem, hogy kávéba mártott babapiskóta van rétegezve a krémmel, és kakaópor díszíti a tetejét.
A tiramisunak ezt a variációját a Nagyfiam keresztanyja találta ki, és azóta gyakran kerül az asztalra, egy kis édességre vágyunk.
Drága Nagylányom tegnap vizsgázott angolból, és estére egy kis házi ünnepséget csaptunk ennek örömére. Ezt a gyors desszertet ettük a pizza után...

Hozzávalók:
  • 1 csg. vaníliás pudingpor 
  • 1 csg. csokoládés pudingpor (lehet tiramisu ízű is) 
  • 1 liter tej 
  • cukor ízlés szerint 
  • 2 csg vaníliáscukor 
  • 20 dkg babapiskóta 
  • 2 dl presszókávé 
  • rum aroma ízlés szerint 
A díszítéshez:
  • kakaópor 

Elkészítése:

A kávéba rumaromát és cukrot teszünk, és egy pillanatra belemártjuk a babapiskótákat. A kávés piskótákat szorosan egymás mellé helyezzük egy mély tálba, úgy, hogy ne legyen közöttük rés. A vaníliás pudingporból, a cukorból, az egyik vaníliáscukorból. és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a vanília pudingot. Ráöntjük az első réteg babapiskótára. Jön a második réteg babapiskóta, majd elkészítjük a csokoládés pudingot is, melyet a második réteg babapiskótára öntünk. Az egészet meghintjük kakaóporral, ha kihűlt, hűtőbe tesszük, és néhány óra alatt kidermesztjük. Nagyon szépen, kockákra szelhető lesz.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate