Hamis tiramisu
Ennek a receptnek semmi köze az igazi tiramisuhoz. Hacsak annyi nem, hogy kávéba mártott babapiskóta van rétegezve a krémmel, és kakaópor díszíti a tetejét.
A tiramisunak ezt a variációját a Nagyfiam keresztanyja találta ki, és azóta gyakran kerül az asztalra, egy kis édességre vágyunk.
Drága Nagylányom tegnap vizsgázott angolból, és estére egy kis házi ünnepséget csaptunk ennek örömére. Ezt a gyors desszertet ettük a pizza után...
A tiramisunak ezt a variációját a Nagyfiam keresztanyja találta ki, és azóta gyakran kerül az asztalra, egy kis édességre vágyunk.
Drága Nagylányom tegnap vizsgázott angolból, és estére egy kis házi ünnepséget csaptunk ennek örömére. Ezt a gyors desszertet ettük a pizza után...
Hozzávalók:
- 1 csg. vaníliás pudingpor
- 1 csg. csokoládés pudingpor (lehet tiramisu ízű is)
- 1 liter tej
- cukor ízlés szerint
- 2 csg vaníliáscukor
- 20 dkg babapiskóta
- 2 dl presszókávé
- rum aroma ízlés szerint
- kakaópor
Elkészítése:
A kávéba rumaromát és cukrot teszünk, és egy pillanatra belemártjuk a babapiskótákat. A kávés piskótákat szorosan egymás mellé helyezzük egy mély tálba, úgy, hogy ne legyen közöttük rés. A vaníliás pudingporból, a cukorból, az egyik vaníliáscukorból. és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a vanília pudingot. Ráöntjük az első réteg babapiskótára. Jön a második réteg babapiskóta, majd elkészítjük a csokoládés pudingot is, melyet a második réteg babapiskótára öntünk. Az egészet meghintjük kakaóporral, ha kihűlt, hűtőbe tesszük, és néhány óra alatt kidermesztjük. Nagyon szépen, kockákra szelhető lesz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése