Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 8., vasárnap

Túrós pogácsa - Anyukám receptje

Túrós pogácsa
-Anyukám receptje- 


Ma Anyukám két pogi receptjét hoztam el Nektek kedves olvasóim. Egy túrós és egy krumplis változatról van szó, melyeknek a fő összetevőt kivéve ugyanaz a receptje. Nem olyan dekoratívak, mint a pogácsák általában, tehát vendégvárónak nem sütöm, de nálam, mégis a családi favoritok között szerepelnek. Az oka egyszerű: a túrósnak túrós, a krumplisnak krumplis íze van, ami a mai ízfokozós világban nem egy elhanyagolható szempont. Semmiféle adalékot nem tartalmaznak, gyorsan összedobhatók, és szerintem rendkívül finomak. 
Próbáljátok ki őket!


Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tk. só



Elkészítése: 

A hozzávalókat összegyúrjuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe sorakoztatjuk őket, melyet kikenni nem kell, mert a tészta zsír tartalma miatt nem fog leragadni. Előmelegített sütőben sütjük, miután az egyik oldala szép barna, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. 


Levesek mellé tökéletes, de fogyaszthatjuk magában is!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate