Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 15., vasárnap

Pizzatekercs

Pizzatekercs


Sógornőm tegnap pizzatekercset sütött, és nagy örömmel küldözgette a guszta képeket. Eszembe is jutott, hogy nekem is van receptem erre a témára, még a Nagylányom keresztapjának anyukájától kaptam, sok évvel ezelőtt.
 így ma neki is fogam, és megsütöttem a régi verziót erre a témára. Régen sokszor készítettem, mert remek harapnivaló például egy kirándulásra, uzsonnára, még vacsira is. A gyerekek szeretik, de a nagyoknak sem megvetendő, mert remek sör korcsolya.

Hozzávalók:
  • 4 dl langyos tej
  • 1 ek. cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 1 ek. só
  • 3 ek. étolaj

Tölteléke:
  • 1 nagy löncs konzerv (300 gr.-os)
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 kis tubusos pizzakrém (70 gr.-os)
A tetejére:
  • 1 felvert tojás
  • 10 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, és a többi hozzávalóhoz adva tésztát dagasztunk. 15 percet hagyjuk pihenni, addig elkészítjük a tölteléket. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk a löncsöt villával összetörjük. Egy tálba halmozzuk őket a többi hozzávalóval együtt, és alaposan összedolgozzuk, egy jól kenhető tölteléket kell kapnunk.
A tésztát átgyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egyenként vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük őket a fele-fele töltelékkel. Szorosan feltekerjük, és jó 1 cm méter szélesen felszeleteljük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a tekercseket, a tetejüket lekenjük a tojással. Kezdjük el sütni, és amint megdagadtak a tekercsek (kb. bő 5 perc után), szórjuk meg reszelt sajttal. Toljuk vissza a sütőbe, és süssük szép aranybarnára őket!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate