Csíkos süti
A mai desszertem nagyon-nagyon finom, és dekoratív süti, aminek nem olyan bonyolult az elkészítése, mint elsőre gondolnánk. Én alapjában nem szeretek több lapos süiket sütni, mert bevallom őszintén lusta vagyok órákig a lapokat nyújtogatni, sütögetni. Egyszerűen idő rablónak érzem. De ennél a sütinél nem kell nyújtani, hiába több lapos, csak ki kell keverni, így egyforma vastagságúak lesznek a lapok, ez benne a csodálatos. Egy nagy gáztepsinyi kijön belőle, így ha sokan vagyunk sem gond. Igazi vendégváró.
A receptet egyébként Cristintől kaptam!
Hozzávalók:
Laponként:
- 1,5 dl tejföl
- 5 ek. liszt
- 5 ek. cukor
- 1 tojás
- 1 tk. szódabikarbóna
Az első laphoz még:
- 5 ek. darált mák
A második laphoz még:
- 5 ek. kakaópor
A harmadik laphoz még:
- 5 ek. darált dió
A krémhez:
- 14 dl tej
- 16 ek. búzadara
- 5 ek. cukor (lehet többet is rakni, ha valaki édesebbre szeretné)
- 2 csg. vaníliás cukor
- 1 csg. vaníliás pudingpor
- 125 gr. margarin
A tetejére:
- tortadara (én 5 dkg darált diót tettem)
Elkészítése:
A lapok hozzávalóit külön-külön kikeverjük, majd egy nagyobb tepsibe simítjuk (én gáztepsit használtam), és megsütjük mindhárom lapot. Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet. 1 liter tejjel, és a búzadarával sűrű tejbegrízt főzünk. A többi tejből és a cukorral, vaníliáscukorral, pudingporral elkészítjük a vaníliás pudingot a zacskón lévő leírás alapján. Ha kihűlt a puding hozzákeverjük a puha margarint, majd a langyosra hűlt tejbegrízt is. Összeállítjuk a sütit: alulra a diós lap kerül, erre a krém harmada, majd a kakaós lap, utána a krém második harmada, végül a mákos lap. A tetejét vonjuk be a maradék krémmel, majd szórjuk meg a tortadarával, vagy darált dióval. 1-2 órát tartsuk hűtőben, utána vékonyabb szeletekre szeljük fel. Míg el nem fogy tartsuk hűtőben!
Jó sütést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése