Melange
Nagyon szeretem a különböző kávé különlegességeket, többfélét kipróbáltam már, és rengeteg van a tarsolyomban, ami még várat magára. Mindegyiknek eszpresszó az alapja, ettől függetlenül számtalan formában elkészíthető egy-egy ilyen finomság. Valljuk be őszintén rajongunk értük, s két egyformát úgyse iszunk sose...
Hozzávalók 1 pohárhoz:
- 2-3 ek. méz attól függően, ki mennyire szereti édesen
- 1 adag eszpresszó
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A kávét lefőzzük, a tejet tejhabosítóban felhabosítjuk. A mézet egy latte pohárba kanalazzuk. Óvatosan ráöntjük a felhabosított tejet, majd a tejhabot is rákanalazzuk. Az eszpresszót egy kiöntő segítségével csorgatjuk a hab közepére.
Díszíteni, ha maradt még tejhab akkor azzal lehet, vagy egy csipetnyi kakaóporral. Én nem tettem rá, mert nem akartam, hogy elvigye a kakaó az ízét.
Azonnal, forrón fogyasszuk!
Egészségetekre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése