Mozzarella golyó
Nagyon szeretem a klasszikus trappistából készült rántott sajtot, szívesen rendelem, ha étterembe megyünk. Én nem nagyon készítem, mert hiába panírozom duplán, nekem sütés közben mindig kilyukad, és a végére csak az üres panír marad. A direkt panírozható sajtokat meg nem szeretem, mert igaz, hogy nem fiolyik ki, de emiatt nem is lesz puha és nyúlós. Amióta rátaláltam erre a receptre Ketkes oldalán, azóta pedig ezt készítem, ha itthon is rántott sajtra vágyom...
Hozzávalók:
- 500 gr. mozzarella
- 3 ek. reszelt trappista sajt
- 1 tojás
- 100 g liszt
- 1 tk. oregánó
- zsemlemorzsa (a beforgatáshoz)
- olaj (a sütéshez)
Elkészítése:
A mozzarellát apróra tépkedem, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Teáskanállal golyókat szaggatok, formázok, majd zsemlemorzsába forgatom. Bő olajban sütöm.
Rizzsel, tartármártással vagy majonézzel tálalom!
Tipp:
Mivel a mozzarella kicsit drágább, akcióban érdemes nagyobb mennyiséget beszerezni belőle. A golyók előre elkészíthetők, és lefagyaszthatók, így bármikor rendelkezésre állnak egy gyors ebédhez!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése