Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 29., vasárnap

Újhagymás-gombás karaj tekercs

Újhagymás-gombás karaj tekercs


Mai ebédünk ez a finom karaj tekercs volt. Megmondom őszintén, még tegnap este 10-kor sem tudtam, hogy pontosan mi is lesz a vasárnapi ebédünk. Ennyire felkészületlenül ritkán állok neki a hétvégének, de valahogy nem volt kedvem most előre tervezni. Itt ez a gyönyörű idő ilyenkor az ember nehezebben áll neki mindennek. A hús ott várt a fagyasztóban, a többi meg csak a hirtelen rendelkezésre álló alapanyagokon múlt!
 Hiába, az improvizálásnak is megvannak a maga szépségei.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1,2 kg karaj
  • 4 újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg gomba
  • 1 tojás
  • 2 szikkadt zsemle
  • 1 tk. ételízesítő
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • kevéske étolaj



Elkészítése:

A karajt alaposan megmossuk, majd ujjnyi vastagon csigavonal szerűen felvágjuk, és gyengén megklopfoljuk. Így egy téglalapot kapunk. Én ezt elfeleztem, így két tekercsem lett.
Bedörzsöljük mindkét oldalukat sóval, és borssal, majd elkészítjük a tölteléket!
Az újhagymát zöldjével együtt karikára vágjuk, a gombát felszeleteljük, a fokhagymát áttörjük. A zsemléket vízbe ártatjuk. Kevéske olajon addig pirítjuk, pároljuk, amíg a hagyma meg nem fonnyad. Rádobjuk a petrezselyemzöldet, de csak 1-2 pillanatig pirítjuk már.
Egy tálba rakjuk át a hagymás-gombás keveréket. Adjuk hozzá a kicsavart zsemléket, a tojást, és az ételízesítőt. A masszát alaposan dolgozzuk össze. Terítsük szét a húson a tölteléket, majd óvatosan, de szorosan tekerjük fel. Hústűvel rögzítsük. Egy kiolajozott jénai tálban kezdjük sütni először 150 fokon egy órát lefedve, majd 180 fokon fedő nélkül süssük pirosra.
Ha elkészült, langyosra hűlni, utána éles késsel szeleteljük fel.
Rizzsel, vegyes körettel tálaljuk!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate