Kókuszos latte
Ezt a finom lattét még a Sógornőméknek készítettem, amikor nálunk jártak. A receptet a Tesco: Karácsony ízei című könyvben találtam.
Többed magunkra ajánlom elkészíteni, mivel a kókusztej csak nagyobb kiszerelésben kapható.
Nagyon-nagyon finom kávét kapunk, melynek selymes kókuszos íze nem hivalkodó mégis remekül illeszkedik a kávé karakteres aromájához.
Érdemes kipróbálni...
Hozzávalók 6 pohárhoz:
- 1 konzerv kókusztej (400 ml)
- 1 dl víz
- cukor ízlés szerint
- 6 adag eszpresszó
- 6 dl tej
Díszítéshez:
- tejszínhab
- csokoládé forgács
Elkészítse:
A kókusztejet a vízzel felhigítjuk, majd a cukrot hozzáadva kis lángon, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. A kávékat lefőzzük, a tejet tejhabosítóban felhabosítjuk.
A 6 nagyobb kávés bögrébe egyenletesen osszuk el a kókusztejet. Öntsük bele a kávékat, legvégül a felhabosított tejet, tejhabot osszuk el a poharakba.
A tetejét tejszínhabbal, és csokoládé forgáccsal díszítsük.
Azonnal, forrón fogyasszuk!
Hmmm...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése