Barackos krémszelet
Ma egy komplett menü sorral készültem, régi receptjeim közt kutatva találtam rá erre a hármasra. Egy finom raguleves, egy egybesült főétel, és egy krémes barackos süti van ma terítéken.
A barackos krémszelet receptjére még évekkel ezelőtt bukkantam valamelyik Vasutas ízek című szakácskönyvemben. Nagyon egyszerű és dekoratív sütike, épp emiatt be is került nálam a vendégvárók közé. Pont erre az időszakra való, amikor már úgy ennénk valami gyümölcsöset, de még nem igazán jelentek meg a friss tavaszi gyümölcsök.
Ilyenkor jön igazán jól a tavaly eltett őszibarack.
- 35 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek. kakaópor
- 1 üveg felezett őszibarack befőtt
Krém:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Az őszibarack befőttet jól lecsöpögtetjük, és minden barackot 8 felé vágunk.
A tésztához a margarint felhabosítjuk a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A sütőport elvegyítjük a liszttel, és a tojásos masszába vegyítjük. A tészta felét margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe simítjuk. A maradék tésztához keverjük a kakaóport, majd a világos tésztára simítjuk. Kirakjuk barackkal, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A pudingporból és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. Ha a puding langyosra hűlt, alaposan összekeverjük a margarinos cukorral.
Ezt simítjuk a tésztára, végül kakaóporral megszórjuk.
Kockákra szeleteljük, tálalásig hűtőben tároljuk.
Jó sütést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése