Ecetes hagyma savanyúság
Ilyen korra már általában kifogyunk a tavaly elrakott finom házi savanyúságokból.
Vannak akik nem szívesen vásárolnak boltit. Nekik kínálok két jó kis alternatívát arra, hogy ilyenkor is hozzá tudjanak jutni a házihoz. Semmi extra nem szükségeltetik az elkészítésükhöz, hagyma pedig ilyenkor is kapható. Az ecetes hagyma receptjét volt anyósomtól kaptam, nyáron pedig gyöngyhagymából készítem.
- apróbb vöröshagyma
- víz
- 10%-os ecet
- pár darab egész bors
Elkészítés:
A hagymákat megpucoljuk. Belerakosgatjuk az üvegekbe, mindegyikbe teszünk pár szem szemes borsot. Az ecettel félig öntjük az üveget, majd annyi vizet töltünk még rá, hogy a hagymákat ellepje. Végül lezárjuk az üvegeket, száraz hűvös helyen tároljuk. Kb. 2 hét után fogyasztható, sokáig eláll.
Az benne a nagyszerű, hogy tetszőleges mennyiségből bármikor elkészíthető!
Tipp:
Ha csak 20 %-os ecetünk van, az sem baj, akkor csak negyedig öntjük az ecetet, a többit vízzel pótoljuk. De azt tudnunk kell, hogy akkor ecetesebb, savanyúbb íze lesz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése