Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 11., szerda

Ecetes hagyma savanyúság

Ecetes hagyma savanyúság


Ilyen korra már általában kifogyunk a tavaly elrakott finom házi savanyúságokból. 
Vannak akik nem szívesen vásárolnak boltit. Nekik kínálok két jó kis alternatívát arra, hogy ilyenkor is hozzá tudjanak jutni a házihoz. Semmi extra nem szükségeltetik az elkészítésükhöz, hagyma pedig ilyenkor is kapható. Az ecetes hagyma receptjét volt anyósomtól kaptam, nyáron pedig gyöngyhagymából készítem.



Hozzávalók:
  • apróbb vöröshagyma 
  • víz 
  • 10%-os ecet 
  • pár darab egész bors 

Elkészítés: 

A hagymákat megpucoljuk. Belerakosgatjuk az üvegekbe, mindegyikbe teszünk pár szem szemes borsot. Az ecettel félig öntjük az üveget, majd annyi vizet töltünk még rá, hogy a hagymákat ellepje. Végül lezárjuk az üvegeket, száraz hűvös helyen tároljuk. Kb. 2 hét után fogyasztható, sokáig eláll. 
Az benne a nagyszerű, hogy tetszőleges mennyiségből bármikor elkészíthető! 


Tipp: 
Ha csak 20 %-os ecetünk van, az sem baj, akkor csak negyedig öntjük az ecetet, a többit vízzel pótoljuk. De azt tudnunk kell, hogy akkor ecetesebb, savanyúbb íze lesz.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate