Üdvözöllek a blogomon!

2019. január 5., szombat

Sült kókusztekercs

Sült kókusztekercs



Ma egy igazi retro sütit hoztam nektek. Kb. 20 éve tanultam az akkori anyósomtól. Azóta készítem, nagy kedvenc nálunk. Sokáig eláll, nem is annyira bonyolult, mint amennyire elsőnek tűnik, 
és mindig sikert arat.
Csoportomban elkezdtük idén a közös sütéseket, első héten erre esett a választásom. 
Remélem sikere lesz, és tudunk egymástól tanulni. Mindenesetre jók a visszajelzések, remélem érdeklődőkből se lesz hiány. 
Gyere csatlakozz te is!



Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • ½ dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 4 tojássárgája
Tölteléke:
  • 4 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék (ha diósat készítünk, abban az esetben: 30 dkg darált dió)


Elkészítése:

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, elég csak megindítani. Majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Keleszteni, pihentetni nem kell, elég annyi idő amíg a tölteléket elkészítjük. Következik a krém: a fehérjéket a kemény habbá verjük a kétféle cukorral. Majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is. A tésztát 3 cipóra osztjuk, és lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtunk. A krémet is 3 részre osztjuk, és megkenjük vele a kinyújtott lapokat. Szorosan felcsavarjuk őket. A rudakat 1 cm vastagra daraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben sorakoztatjuk a tekercseket.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 10-12 perc alatt világosra sütjük. Vigyázat, hamar megég az alja!
Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate