Üdvözöllek a blogomon!

2019. január 11., péntek

Finom kalács

Finom kalács


Ma az egyik első kelt tészta receptemet hoztam el Nektek, amit még egy gimnáziumi barátnőm édesanyjától lestem el. Azóta is ez a egyik legfinomabb kalács, amit sütni szoktam, érdemes kipróbálni. Ez volt a csoportban a "Közös sütés... 2. hét" témája is.


Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • csipet só

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek. kakaópor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojásfehérje


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. 6 cipót készítünk belőle. Ilyenkor keleszteni nem kell.
A krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóporral. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaós vajkrémhez.
A cipókat vékonyra nyújtjuk, és megkenjük mindegyiket a krémmel. Majd felcsavarjuk őket, és hármat-hármat összefonunk. Így két kalácsunk lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és most kelesztjük őket 30 percig. Meleg sütőbe, 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Ha megsült, kevés cukros tejjel megkenjük a kalácsok tetejét, hogy szép fényük legyen. Én ezt a lépést általában kihagyom, mert úgy is nagyon szép lesz a teteje.


Jó sütést!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate