Finom kalács
Ma az egyik első kelt tészta receptemet hoztam el Nektek, amit még egy gimnáziumi barátnőm édesanyjától lestem el. Azóta is ez a egyik legfinomabb kalács, amit sütni szoktam, érdemes kipróbálni. Ez volt a csoportban a "Közös sütés... 2. hét" témája is.
Hozzávalók:
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 3 ek. kakaópor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 tojásfehérje
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. 6 cipót készítünk belőle. Ilyenkor keleszteni nem kell.
A krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóporral. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaós vajkrémhez.
A cipókat vékonyra nyújtjuk, és megkenjük mindegyiket a krémmel. Majd felcsavarjuk őket, és hármat-hármat összefonunk. Így két kalácsunk lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és most kelesztjük őket 30 percig. Meleg sütőbe, 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Ha megsült, kevés cukros tejjel megkenjük a kalácsok tetejét, hogy szép fényük legyen. Én ezt a lépést általában kihagyom, mert úgy is nagyon szép lesz a teteje.
Jó sütést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése