Üdvözöllek a blogomon!

2019. január 17., csütörtök

Citromos kuglóf

Citromos kuglóf

Ez a recept a Tastyről származik. Leányzómmal rajongók vagyunk, szívesen böngésszük a receptjeiket. Mióta rátaláltunk a receptre, már kétszer is megsütöttem, mindig sikere volt. Nem egészen úgy készítem, ahogy az eredeti recept szól, kicsit a saját ízlésemre lett formálva, és próbáltam a cukor mennyiségen is csökkenteni.
Közös sütésünk harmadik heti témája volt, érdemes kipróbálni!



Hozzávalók:

  • 375 gr. liszt
  • 1 csg. sütőpor
  • 23 dkg margarin
  • 40 dkg cukor (felesben xillittet használtam)
  • 1 kk. só
  • 3 tojás
  • 2 citrom leve, és reszelt héja
  • 2,5 dl tej

Tetejére:

  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. citromlé
  • 1 ek. víz


Elkészítése:

Egy tálban a lisztet elvegyítjük a sütőporral. A margarint habosra keverjük a cukorral és a sóval. Egyenként hozzáütjük a tojásokat, majd jöhet a citromlé, és a reszelt citrom héj, majd a tej, legvégül a sütőporos liszt. Mindegyik fázisnál simára keverjük. Egy kuglóf formába töltjük, ha fém vagy kerámia a forma, kenjük ki margarinnal, és lisztezzük meg.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük 50 percig, tűpróbáig sütjük. 20 perc után nézzünk rá, és ha a teteje már megbarnult, takarjuk le alufóliával.
Ha megsült, borítsuk ki a formából, és hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a mázat a tetejére: a porcukrot keverjük simára a cukorral, és több részletben, apránként kanalazzuk a tetejére. Hagyjuk megdermedni, utána tálalható!


Sok sikert az elkészítéséhez!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate