Üdvözöllek a blogomon!

2017. december 20., szerda

Kosaras

Kosaras



Nagyon szeretem a kosaras sütit, nagyon sokáig csak vendégségben jutottam hozzá. Többször próbálkoztam a sütésével, de mindig kudarcba fulladt, ezidáig. Ezt a receptet a Kolléganőmtől kaptam, és szerénytelenség nélkül mondhatom, ez a tökéletes recept: formatartó, finom, és a formát még kikenni sem kell, mégis kicsusszan belőle a kosárka. És a krémje is tökéletes.
Ez az egyik favoritom az ünnepekre, vendégségbe!

Hozzávalók 50 db-hoz: 
  • 10 dkg cukor 
  • 16 dkg margarin 
  • 2 tojás 
  • 1 csg. vaníliás cukor 
  • 40 dkg liszt 
  • ½ csg. sütőpor 

Tölteléke: 

  • 30 dkg cukor 
  • 2 tojás 
  • 3 ek. tej 
  • 4 ek. liszt 
  • 3 ek. kakaópor 
  • 25 dkg margarin
Díszítéshez:
  • színes tortadara vagy esetleg francia drazsé
Elkészítés: 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. 50 db dió nagyságú golyót formázunk belőle. Ezeket egyenként a kosárkaformába nyomkodjuk. (A formákat semmivel kikenni nem kell!) Előmelegített sütőbe világosra sütjük. 

Elkészítjük a tölteléket: a cukrot, a tojást, a tejet, a lisztet, és a kakaóport kikeverjük, majd felfőzzük. Ha langyosra hűlt, kikeverjük a margarinnal. Ezzel töltjük a kosarakat. 

Tortadarával díszítjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate