Kosaras
Nagyon szeretem a kosaras sütit, nagyon sokáig csak vendégségben jutottam hozzá. Többször próbálkoztam a sütésével, de mindig kudarcba fulladt, ezidáig. Ezt a receptet a Kolléganőmtől kaptam, és szerénytelenség nélkül mondhatom, ez a tökéletes recept: formatartó, finom, és a formát még kikenni sem kell, mégis kicsusszan belőle a kosárka. És a krémje is tökéletes.
Ez az egyik favoritom az ünnepekre, vendégségbe!
Hozzávalók 50 db-hoz:
- 10 dkg cukor
- 16 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 csg. vaníliás cukor
- 40 dkg liszt
- ½ csg. sütőpor
Tölteléke:
- 30 dkg cukor
- 2 tojás
- 3 ek. tej
- 4 ek. liszt
- 3 ek. kakaópor
- 25 dkg margarin
- színes tortadara vagy esetleg francia drazsé
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. 50 db dió nagyságú golyót formázunk belőle. Ezeket egyenként a kosárkaformába nyomkodjuk. (A formákat semmivel kikenni nem kell!) Előmelegített sütőbe világosra sütjük.
Elkészítjük a tölteléket: a cukrot, a tojást, a tejet, a lisztet, és a kakaóport kikeverjük, majd felfőzzük. Ha langyosra hűlt, kikeverjük a margarinnal. Ezzel töltjük a kosarakat.
Tortadarával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése