Üdvözöllek a blogomon!

2017. december 30., szombat

Sajtos tallér

Sajtos tallér


Közeledik a szilveszter, és az emberek apraja nagyja hivatalos valamilyen óév búcsúztató buliba. Ma több olyan finomságot is hoztam, amelyeket bármilyen batyus összejövetelre elkészíthetünk.
Gyorsak, finomak, és nem utolsó sorban kiválóak bármilyen ilyenkor fogyasztani szokott ital mellé.
És nem utolsó sorban, a gyerekek is találhatnak köztük fogukra valót a szilveszteri forgatagban.

Hozzávalók kb. 70 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 125 gr. margarin
  • 1 tojás
  • 3 gr. sütőpor
  • 2,5 csapott tk. só
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. étolaj
  • 3 ek. köménymag

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk, és tésztát gyúrunk az egészből. Ha kész, diónyi golyókat formázunk a belőle. A tallérsütőt előmelegítjük, mindkét oldalát 4-4 percig forrósítjuk. Az első tallér előtt kiolajozzuk (a többinél már nem kell), és megkezdjük a sütést: a golyókat belehelyezzük a tallérsütőbe, jól összenyomjuk, és mindkét oldalát fél-fél percig sütjük. Ahogy felnyitjuk a sütőt, az egyik oldalát elengedi a tésztának, (ami szép aranybarna,) majd egy fakanál segítségével kisegítjük a tallért a sütőből.
Vigyázat, nagyon forró, könnyen komolyabb égési sérülést is okozhat!!!
Ha idő előtt felnyitjuk, akkor a tészta kettéválik,tehát még nyers, és a sütőből is úgy kell majd kikapargatni.
Addig sütögetjük, amíg a golyók el nem fogynak, ekkora mennyiségnél kb. 1 óra. Ha kihűlt, egy jól zárható dobozban sokáig eláll.


Jó szórakozást!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate