Gesztenye krémleves
Minden évben szeretem feldobni valami újdonsággal az ünnepi menüt, valami olyan finomsággal, amit addig még nem készítettem. Idén erre a finom gesztenye krémlevesre esett a választásom, ezzel leptem meg őket az ünnepek alatt.
A recept ötletet egy 2014-es receptújságból merítettem, ami véletlenül akadt a kezembe. Azért írtam, hogy az ötletet, mert az ott található receptet teljes egészében átvariáltam a mennyiségeket tekintve, sőt még hagytam ki belőle egyéb hozzávalókat is, ami szerintem nem illett ehhez a fogáshoz.
Az eredmény nagyon finom lett, a Sógorom szerint, igazi kuriózum!
Hozzávalók:
- 1 csg. gesztenyemassza (25 dkg)
- 1 liter tej
- 2 dl tejszín
- 1 csg. tejszín vagy vaníliás ízű pudingpor
- cukor ízlés szerint
- rum aroma vagy esetleg rum ízlés szerint
Elkészítése:
A tejet, a tejszínnel, a pudingporral felfőzzük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát, cukorral, rum aromával ízesítjük, és még egyet forralunk rajta (csak épp hogy elkezdjen forrni, de mindezt kis lángon, folyamatos kevergetés mellett, mert könnyen odaég). Ha kész, botmixerrel pürésítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése