Sajtos roló
Közeledik a szilveszter, és az emberek apraja nagyja hivatalos valamilyen óév búcsúztató buliba. Ma több olyan finomságot is hoztam, amelyeket bármilyen batyus összejövetelre elkészíthetünk.
Gyorsak, finomak, és nem utolsó sorban kiválóak bármilyen ilyenkor fogyasztani szokott ital mellé.
És nem utolsó sorban, a gyerekek is találhatnak köztük fogukra valót a szilveszteri forgatagban.
Gyorsak, finomak, és nem utolsó sorban kiválóak bármilyen ilyenkor fogyasztani szokott ital mellé.
És nem utolsó sorban, a gyerekek is találhatnak köztük fogukra valót a szilveszteri forgatagban.
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 1 csomag leveles tészta (500 gr.)
Sajtkrém:
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 tojás sárgája
- 2 dkg liszt
- 1 dl tej
- 5 dkg margarin
- só ízlés szerint
+a tetejére:
- 1 tojás
- reszelt sajt
Elkészítés:
A leveles tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval 24 egyforma csíkra vágjuk. A mini rolóformára tekergetjük, úgy hogy a végüket nem zárjuk le a tésztával, hogy majd a krém kilátszódjon belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. A tojást felverjük, és ezzel kenjük meg a tetejüket. Arany barnára sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a sajtkrémet: a sajtot a tojás sárgákkal, a tejjel, és a liszttel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük a margarinnal, végül ízlés szerint sózzuk.
A rolókat, még melegen húzzuk le a formáról. Ha kihűltek, lehet tölteni őket. A krémet habzsákba tesszük, és megtöltjük a rolókat vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése