Sajtos perec
Közeledik a szilveszter, és az emberek apraja nagyja hivatalos valamilyen óév búcsúztató buliba. Ma több olyan finomságot is hoztam, amelyeket bármilyen batyus összejövetelre elkészíthetünk.
Gyorsak, finomak, és nem utolsó sorban kiválóak bármilyen ilyenkor fogyasztani szokott ital mellé.
És nem utolsó sorban, a gyerekek is találhatnak köztük fogukra valót a szilveszteri forgatagban.
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 csg. sütőpor
- 2 tk. só
- 20 dkg reszelt sajt
- 3-4 ek. tejföl
+ a tetejére:
- 2 tojás
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A hozzávalókat tésztává gyúrjuk. Tejfölből annyit teszünk bele, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. Ha kész, 30 percre a hűtőben pihentetjük.
Következik a kiszaggatás: A tésztát kb. ½ cm vékonyra kinyújtjuk, majd perecszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal is. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Tipp: reszelt sajt helyett megszórhatjuk köménymaggal, vagy esetleg szezámmaggal is.
Jó szórakozást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése