Diós kosárkák
A recept egy régi fősuli barátnőmtől származik, tulajdonképpen a kosaras süti diós változata. Kicsit másképp készül, de megéri hogy elkészítsük.
A baracklekvár és a diós hab teszi igazán karácsonyi süteménnyé!
Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csg. vaníliáscukor
- 3 tojás sárgája
- 3 ek. tejföl
Tölteléke:
- baracklekvár
- 3 tojás fehérje
- 20 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A kosárkaformákat olajjal kikenjük. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtsuk ki, majd ezzel a vékony tésztával béleljük ki a kosarakat.
Elkészítjük a tölteléket is: a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, végül a diót is belekeverjük.
Az összeállítása annyiból áll, hogy a kosárkákban levő tésztát lekvárral ki kell kenni, majd a diós tölteléket rákanalazgatjuk. Ne tegyük tele, mert a töltelék meg fog hízni a sütés alatt, és kifolyik a kosarakból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése