Üdvözöllek a blogomon!

2017. december 20., szerda

Diós kosárkák



Diós kosárkák


A recept egy régi fősuli barátnőmtől származik, tulajdonképpen a kosaras süti diós változata. Kicsit másképp készül, de megéri hogy elkészítsük.
 A baracklekvár és a diós hab teszi igazán karácsonyi süteménnyé!

Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor 
  • 1 csg. vaníliáscukor
  • 3 tojás sárgája
  • 3 ek. tejföl 

Tölteléke:
  • baracklekvár
  • 3 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió

Elkészítése: 
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A kosárkaformákat olajjal kikenjük. A tésztát 3-4 mm  vékonyra nyújtsuk ki, majd ezzel a vékony tésztával béleljük ki a kosarakat. 
Elkészítjük a tölteléket is: a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, végül a diót is belekeverjük.
Az összeállítása annyiból áll, hogy a kosárkákban levő tésztát lekvárral ki kell kenni, majd a diós tölteléket rákanalazgatjuk. Ne tegyük tele, mert a töltelék meg fog hízni a sütés alatt, és kifolyik a kosarakból.
Előmelegített sütőben 180°C-on 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.



Jó sütögetést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate