Szilveszteri malacka
A minap a Pinterest-en barangoltam, és rátaláltam arra, hogy hogyan is kell tésztából malackát készíteni itt. Sajnos a receptet nem találtam, vagy csak elkerülte a figyelmemet, így az egyik sajtos rúd receptemet használtam hozzá.
Arra nem számítottam, hogy a tésztába gyúrt sajttól bárányhimlős lesz a malacka. Ha esetleg valaki mégis megtalálná a receptjét, kérem, ossza meg velem is, szívesen kipróbálnám azt is!
Lássuk, az én verzióm hogyan is készült:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 ek. ecet (20%-os)
- csipet só
- 2 ek. víz
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 felvert tojás
Elkészítés:
A hozzávalókat tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és nagy pogácsa vagy fánk szaggatóval kiszúrjuk. Megkenjük a tojással, majd egy éles késsel bevagdossuk.
Visszahajtsuk a fülecskéket:
Visszahajtsuk a fülecskéket:
Majd kialakítjuk a turcsi orrát is úgy,hogy az alját összecsípjük, és az orrocskát benyomjuk.
Így:
Egy hurkapálcikával kiszúrjuk a szemeit is, és kész a malacka.
Sütőpapírral bélelt tepsiben aranybarnára sütjük.
B.Ú.É.K!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése