Üdvözöllek a blogomon!

2018. január 1., hétfő

Korhely saláta

Korhely saláta


Nagyon szeretem a salátákat, és a hidegtálakat. Gyakran készítek is, mert finomak, laktatóak, és akár önálló fogásként is megállják a helyüket, akár reggelire, akár vacsorára.
Ez a recept szerintem illik a szilveszteri vagy újévi asztalra, már csak a virsli miatt is,
és nem utolsó sorban gyorsan összedobható, nem igényel semmilyen 
különösebb alapanyagot, és ráadásul nagyon finom tud lenni.
Aki nem ódzkodik a csípőstől, és a hagymás ételektől, az mindenképp próbálja ki egyszer.


Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 db ecetes almapaprika
  • 4 db frankfurti virsli
  • 1 ek. mustár
  • csipet só
  • pici cukor
  • bors ízlés szerint
  • majonéz 
  • víz

Elkészítése:

A hagymát és az almapaprikát apró kockára vágjuk, a virslit felkarikázzuk. Egy salátás tálba halmozzuk őket. A majonézt egy másik tálba nyomjuk, és vízzel hígítunk rajta. Ne legyen olyan sűrű, de folyós se. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd egy pici cukorral lágyítunk az ízeken. Ráöntjük a salátára, jól összeforgatjuk, és tálalásig hűtőben tartjuk. Érdemes pár órával előbb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek benne.
Friss kenyérrel, kiflivel fogyasztjuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate