Korhely saláta
Nagyon szeretem a salátákat, és a hidegtálakat. Gyakran készítek is, mert finomak, laktatóak, és akár önálló fogásként is megállják a helyüket, akár reggelire, akár vacsorára.
Ez a recept szerintem illik a szilveszteri vagy újévi asztalra, már csak a virsli miatt is,
és nem utolsó sorban gyorsan összedobható, nem igényel semmilyen
és nem utolsó sorban gyorsan összedobható, nem igényel semmilyen
különösebb alapanyagot, és ráadásul nagyon finom tud lenni.
Aki nem ódzkodik a csípőstől, és a hagymás ételektől, az mindenképp próbálja ki egyszer.
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 közepes fej hagyma
- 4 db ecetes almapaprika
- 4 db frankfurti virsli
- 1 ek. mustár
- csipet só
- pici cukor
- bors ízlés szerint
- majonéz
- víz
Elkészítése:
A hagymát és az almapaprikát apró kockára vágjuk, a virslit felkarikázzuk. Egy salátás tálba halmozzuk őket. A majonézt egy másik tálba nyomjuk, és vízzel hígítunk rajta. Ne legyen olyan sűrű, de folyós se. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd egy pici cukorral lágyítunk az ízeken. Ráöntjük a salátára, jól összeforgatjuk, és tálalásig hűtőben tartjuk. Érdemes pár órával előbb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek benne.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése