Üdvözöllek a blogomon!

2018. január 16., kedd

Lencsegulyás

Lencsegulyás


Ezt a receptet a Sógornőmtől kaptam. Azóta mindig így készítem én is a lencsegulyást!
A gyerekek is, mi is jobban szeretjük ezt a változatot, mint a hagyományos, rántással készülő verziót.
Kiváló étel!

Hozzávalók:
  • 125 gr. kockázott bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg lencse
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. mustár
  • 2 pár virsli
  • 2 dl tejföl
  • liszt a habaráshoz
  • só ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint

Elkészítése:

A lencsét előző este hideg vízbe áztassuk be. Másnap mossuk át, és csepegtessük le.
A bacont kevéske olajon megpirítjuk, zsírját kisütjük. Ha már szép aranybarna, egy szűrőkanállal kiszedjük a fazékból. A visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd 5-10 percig pároljuk rajta a felkarikázott sárga- és fehérrépát, és a lencsét. Engedjük fel vízzel, és fűszerezzük a sóval, ételízesítővel, babérlevéllel, zúzott fokhagymával. Közepes lángon hagyjuk főni. Mikor megfőtt a lencse (és addigra a zöldségek is), adjuk hozzá a mustárt, a felkarikázott virsli, és eresszük vissza bele a bacont is. Majd egy híg habarással habarjuk be. Forraljuk ki (kb. 5 perc) és már tálalhatjuk is.


 Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate