Lencsegulyás
Ezt a receptet a Sógornőmtől kaptam. Azóta mindig így készítem én is a lencsegulyást!
A gyerekek is, mi is jobban szeretjük ezt a változatot, mint a hagyományos, rántással készülő verziót.
Kiváló étel!
Hozzávalók:
- 125 gr. kockázott bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg lencse
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 2 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. mustár
- 2 pár virsli
- 2 dl tejföl
- liszt a habaráshoz
- só ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
Elkészítése:
A lencsét előző este hideg vízbe áztassuk be. Másnap mossuk át, és csepegtessük le.
A bacont kevéske olajon megpirítjuk, zsírját kisütjük. Ha már szép aranybarna, egy szűrőkanállal kiszedjük a fazékból. A visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, majd 5-10 percig pároljuk rajta a felkarikázott sárga- és fehérrépát, és a lencsét. Engedjük fel vízzel, és fűszerezzük a sóval, ételízesítővel, babérlevéllel, zúzott fokhagymával. Közepes lángon hagyjuk főni. Mikor megfőtt a lencse (és addigra a zöldségek is), adjuk hozzá a mustárt, a felkarikázott virsli, és eresszük vissza bele a bacont is. Majd egy híg habarással habarjuk be. Forraljuk ki (kb. 5 perc) és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése