Sajtos rúd
-Anyukám receptje-
Ez a recept, bizton merem állítani, hogy a világ legolcsóbb, és leggyorsabb és számunkra a legfinomabb sajtos rúdja.
Hiába kell éjjelre pihentetni, az ember mégiscsak gyorsnak érzi, talán, mert a munka fázisok között egy éjszaka eltelik. Nagyon sokáig eláll, amennyiben mi ellen tudunk állni a kísértésnek.
Én rögtön duplázni szoktam az adaggal, nálunk nincs az a mennyiség, ami el ne fogyna.
Az én kis Tündérkém imádja a Mami sajtosát!
:-)
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 6 ek. víz
- 1 tk. ecet
- 1 tk. só
- 1 felvert tojás
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap vékonyra nyújtjuk, lekenjük a tojással, megszórjuk a reszelt sajttal úgy, hogy minden kis szegletbe jusson.
Derelye vágóval felcsíkozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben aranybarnára sütjük.
Körülbelül 180°C-on 12-15 perc kell neki.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése