Üdvözöllek a blogomon!

2018. január 23., kedd

Medvehagyma krémleves buggyantott tojással

Medvehagyma krémleves buggyantott tojással



Mintmár írtam, nagyon szeretem a medvehagymát. Számomra a tavaszt idézi. Nem csak szezonjában fogyasztjuk, hanem kis dobozokban felaprózva szoktam is lefagyasztani belőle. Igaz, úgy már nem olyan markáns, mint a friss, de így is finom. Krémleveseknek meg szintén rajongója vagyok, mert gyorsan elkészülnek, és egy kis változatosságot nyújtanak a levesek között. Úgyhogy medvehagyma is, krémleves is, számomra tökéletes.


Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2,5 dkg felaprított medvehagyma
  • 2,5 dl zöldségleves alaplé
  • 25 ml főzőtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • csipetnyi őrölt szerecsendió

A buggyantott tojáshoz:
  • 1 tojás
  • 1liter víz
  • 2 ek. ecet

Elkészítése:
Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon, majd tegyük rá a lisztet is, és pirítsuk világosra. Öntsük fel az alaplével (amit úgy készítünk, hogy 1 darab zöldségleves kockát egyszerűen feloldunk a meleg vízbe), majd adjuk hozzá a medvehagymát. Ízesítsük a fűszerekkel, és adjuk hozzá a tejszínt is. Forraljuk ki, végül pürésítsük botmixerrel.



A buggyantott tojás tulajdonképpen nem más, mint egy héj nélkül megfőzött lágytojás. Először is felteszünk a vizet forrni, amit 2 ek. ecettel savanyítunk meg. A tojást felütjük egy csészébe, és óvatosan beleeresztjük a forrásba lévő vízbe. 4 perc alatt készre főzzük.


A medvehagyma krémlevesünket buggyantott tojással tálaljuk!
Ha nem akarunk a tojással bajlódni, pirított zsemlekocka vagy levesgyöngy is illik bele.
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate