Medvehagyma krémleves buggyantott tojással
Mintmár írtam, nagyon szeretem a medvehagymát. Számomra a tavaszt idézi. Nem csak szezonjában fogyasztjuk, hanem kis dobozokban felaprózva szoktam is lefagyasztani belőle. Igaz, úgy már nem olyan markáns, mint a friss, de így is finom. Krémleveseknek meg szintén rajongója vagyok, mert gyorsan elkészülnek, és egy kis változatosságot nyújtanak a levesek között. Úgyhogy medvehagyma is, krémleves is, számomra tökéletes.
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2,5 dkg felaprított medvehagyma
- 2,5 dl zöldségleves alaplé
- 25 ml főzőtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- csipetnyi őrölt szerecsendió
A buggyantott tojáshoz:
- 1 tojás
- 1liter víz
- 2 ek. ecet
Elkészítése:
Pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon, majd tegyük rá a lisztet is, és pirítsuk világosra. Öntsük fel az alaplével (amit úgy készítünk, hogy 1 darab zöldségleves kockát egyszerűen feloldunk a meleg vízbe), majd adjuk hozzá a medvehagymát. Ízesítsük a fűszerekkel, és adjuk hozzá a tejszínt is. Forraljuk ki, végül pürésítsük botmixerrel.
A buggyantott tojás tulajdonképpen nem más, mint egy héj nélkül megfőzött lágytojás. Először is felteszünk a vizet forrni, amit 2 ek. ecettel savanyítunk meg. A tojást felütjük egy csészébe, és óvatosan beleeresztjük a forrásba lévő vízbe. 4 perc alatt készre főzzük.
A medvehagyma krémlevesünket buggyantott tojással tálaljuk!
Ha nem akarunk a tojással bajlódni, pirított zsemlekocka vagy levesgyöngy is illik bele.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése