Amerikai brownie
Ezt a receptet a Keresztanyámtól kaptam, nem is olyan régen. Egy nem túl szívderítő alkalomból gyűltünk nála össze egy kis svédasztalos falatozásra. A rengeteg finomság közül, ez a finomság vitte a prímet. Régóta kacérkodtam a brownie sütéssel, de valahogy nem találtam kedvemre
való receptet hozzá. Nos úgy látszik, hogy most a recept talált meg engem. Hiába, a sorsát senki sem kerülheti el.
való receptet hozzá. Nos úgy látszik, hogy most a recept talált meg engem. Hiába, a sorsát senki sem kerülheti el.
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 22 dkg margarin
- 4 ek. kakaópor
- 25 dkg liszt
- 40 dkg cukor (én 15 dkg cukrot, és 25 dkg xilitet használtam)
- 1 ek. szódabikarbóna
- 2 tojás
- 1 dl natúr joghurt
- 1 csg. vaníliás cukor
A tetejére:
- 12 dkg margarin
- 4 ek. kakaópor
- 6 ek. natúr joghurt (kb. 1,5 dl)
- 15 dkg porcukor
- 1 csg. vaníliás cukor
- 1 bögre durvára vágott dió (15dkg körüli)
(én mogyorót használtam, de kétségkívül a dióval az igazi)
Elkészítés:
A vízben elolvasztjuk a margarint és a kakaóport. A lisztet elkeverjük a cukorral és a szódabikarbónával, majd a kakaós részhez adjuk. Végül hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és a vaníliás cukrot. Kilisztezett tepsiben (az enyém 33x33 cm méretű), előmelegített sütőben 180-200°C-on 20 percig sütjük. A tetejéhez valókat addig melegítjük (a dió kivételével), amíg a cukor fel nem olvad. A dió felét hozzákeverem, majd a tésztára öntjük. A másik fele diót pedig még rászórjuk a tetejére. Ha a máz megszilárdult, szelhető!
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése