Üdvözöllek a blogomon!

2018. január 24., szerda

Medvehagymás-magvas kenyér

Medvehagymás-magvas kenyér


Nálam az otthoni kenyérsütés nem a szépen formázott vekniket jelenti. Sokkal inkább azt, hogy legyen kenyér az asztalon egy hosszú hétvégén vagy ünnepen akkor is, ha esetleg keveset vásároltunk, volna előtte. Aki szép formás kenyérre vágyik, nyugodtan ledagaszthatja kézzel is, és sütőben is megsütheti. Én magam részéről megelégszem azzal is, hogy 10 perc alatt bekészítem a gépet, és időnként belesek a kémlelő ablakon, hogy hogy áll a kenyérkém.


Hozzávalók:
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 dl langyos tej
  • 2 kk. só
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • fél csokor felaprított medvehagyma (én 2 púpos ek. fagyasztottat használtam)
  • 2 dkg napraforgómag
  • 2 tk. lenmag
  • 2 tk. szezámmag
  • 50 dkg liszt
  • 1 ek. cukor
  • 1 csg. instant élesztő ( vagy 2 dkg friss)


Elkészítése:

A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe adagoljuk, és alap programon, 900 vagy 1000gr-os vekni méretet választva, közepes héj színűre sütjük.


Ha a program lejárt, kivesszük a kenyeret, és hagyjuk teljesen kihűlni. Utána szépen szelhető.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate