Pöttyöske
Ez a süti, tinikorom nagy kedvence volt, még Anyukám kapta a receptet valakitől. Abban az időben sokat készítettük, mert gyorsan elkészült, sokáig elállt, és
bármilyen mennyiségben elfogyott belőle.
bármilyen mennyiségben elfogyott belőle.
Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 1/2 dl rum
- 50 dkg margarin
- 2,5 dl tej
- 1/2 dl erős fekete kávé
- 20 dkg cukor
- 3 dkg kakaópor
- 2 ek. liszt
Elkészítése:
A kekszet apró darabokra tördeljük, egyet kb. hatfelé. Meglocsoljuk a rummal. A tejet, a kávét, a cukrot, a kakaót, és a lisztet felfőzzük. Amikor forr, beleolvasztjuk a margarint is, majd újra felforraljuk. Ráöntjük a kekszre, és alaposan összekeverjük. Két őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, és a keveréket elosztjuk, elsimítjuk bennük. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, és pár óra akár (1-2 óra) alatt kidermesztjük. Ha már kemény a felülete kiborítjuk a formákból, és kakaóporral megszórjuk. Több napig eláll a hűtőben.
Ferdén szeletelve tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése