Bakonyi sertéstokány
Szeretem a tokány recepteket. Főleg hétvégente, amikor nem akarom az egész napomat a konyhában tölteni. Csak felkészítem, néha rápillantok, megkeverem, és kifőzöm a tésztát hozzá. Továbbá nem nagyon lehet elrontani sem, csak arra kell vigyázni, nehogy leégjen.
Egy finom krémlevessel ideális vasárnapi menü.
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés comb vagy lapocka
- 30 dkg gomba (én üveges vegyes gombát használtam)
- 12 dkg füstölt szalonna (én kockázott bacont használtam)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- aprított medvehagyma ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 2 ek. liszt
- pirospaprika ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A sertéscombot és a hagymát apró kockákra vágjuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a medvehagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, megszórjuk pirospaprikával, majd a gombát is hozzáadjuk levével együtt. Sóval, borssal ízesítjük, majd kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.
Tészta körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése