Langalló
A Sógornőm újabb gyöngyszeme. Szeretem ezt a receptet. Nagyon jó minőségű a tésztája. Nem kell keleszteni, sőt még az élesztőt sem szoktam felfuttatni, csak belemérem az alapanyagokat a gépbe, és kinyújtom, több teendő nincs is vele. A gondolattól számítva fél órán belül ott gőzölög a tányérunkon ez a finomság. Igazi gyors vacsora.
Hozzávalók 1 gáztepsihez:
- 3 dl langyos víz
- 4 ek. étolaj
- 2,5 dkg élesztő (vagy egy tasak instant)
- 1 tk. cukor
- 50 dkg liszt
- őrölt bors ízlés szerint
- 1/2 ek. oreganó
- 1 tk. só
Feltét:
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 12,5 dkg kockázott bacon
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Kenyérsütőgépben is ledagasztható, a hozzávalók sorrendjében kell a gépbe bekészíteni. Ha jól kidolgoztuk, gáztepsi méretűre nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Keleszteni nem kell. A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a tésztára kenjük. Ráhalmozzuk a bacont, és a vékonyra szelt hagymakarikát. Megszórjuk a reszelt sajttal, és már mehet is az előmelegített sütőbe.
200 fokon 15-18 perc alatt készre sütjük. 4 nagy, vagy 8 kisebb szép szeletbe vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése