Üdvözöllek a blogomon!

2018. január 18., csütörtök

Langalló

Langalló



A Sógornőm újabb gyöngyszeme. Szeretem ezt a receptet. Nagyon jó minőségű a tésztája. Nem kell keleszteni, sőt még az élesztőt sem szoktam felfuttatni, csak belemérem az alapanyagokat a gépbe, és kinyújtom, több teendő nincs is vele. A gondolattól számítva fél órán belül ott gőzölög a tányérunkon ez a finomság. Igazi gyors vacsora.

Hozzávalók 1 gáztepsihez:
  • 3 dl langyos víz
  • 4 ek. étolaj
  • 2,5 dkg élesztő (vagy egy tasak instant)
  • 1 tk. cukor
  • 50 dkg liszt
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1/2 ek. oreganó
  • 1 tk. só

Feltét:
  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 12,5 dkg kockázott bacon
  • reszelt sajt ízlés szerint


Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Kenyérsütőgépben is ledagasztható, a hozzávalók sorrendjében kell a gépbe bekészíteni. Ha jól kidolgoztuk, gáztepsi méretűre nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Keleszteni nem kell. A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a tésztára kenjük. Ráhalmozzuk a bacont, és a vékonyra szelt hagymakarikát. Megszórjuk a reszelt sajttal, és már mehet is az előmelegített sütőbe.
200 fokon 15-18 perc alatt készre sütjük. 4 nagy, vagy 8 kisebb szép szeletbe vágjuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate