Üdvözöllek a blogomon!

2018. július 14., szombat

Hasselback burgonya

Hasselback burgonya


Nem tudom, hogy mennyire ismeritek a Hasselback burgonyát. Én már régóta szemeztem vele, hogy elkészítem. Tulajdonképpen egy közönséges krumpli köretről van szó, a receptből láthatjátok mennyire egyszerű, semmi faxni nincs benne. Újburgonyából készítik, és húsos, halas étel mellé kiváló!

Hozzávalók:
  • újburgonya
  • étolaj
  • oregano
  • petrezselyemzöld


Elkészítése:


Az újkrumplit előkészítjük: én a hártya vékony héját egy késsel lekapargatom, majd jó alaposan megmosom.
A krumplikat két fakanál közé teszem, és vékonyan bevagdosom. A fakanalak megakadályozzák, hogy teljesen elvágjam. 

Egy tűzálló tál alját meglocsolok minimális mennyiségű étolajjal, a krumlikat is átkenem vele, és a tálba sorakoztatom. A tetejüket sózom, fűszerezem, és egy kávés pohárnyi vizet öntök alája. Lefedem alufóliával, és saját gőzében puhára párolom. Ha már puha, leveszem a fóliát, és még addig sütöm, amíg a teteje meg nem pirult.





Húsok, halak mellé köretként kínálom!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate