Hasselback burgonya
Nem tudom, hogy mennyire ismeritek a Hasselback burgonyát. Én már régóta szemeztem vele, hogy elkészítem. Tulajdonképpen egy közönséges krumpli köretről van szó, a receptből láthatjátok mennyire egyszerű, semmi faxni nincs benne. Újburgonyából készítik, és húsos, halas étel mellé kiváló!
Hozzávalók:
- újburgonya
- étolaj
- só
- oregano
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az újkrumplit előkészítjük: én a hártya vékony héját egy késsel lekapargatom, majd jó alaposan megmosom.
A krumplikat két fakanál közé teszem, és vékonyan bevagdosom. A fakanalak megakadályozzák, hogy teljesen elvágjam.
Egy tűzálló tál alját meglocsolok minimális mennyiségű étolajjal, a krumlikat is átkenem vele, és a tálba sorakoztatom. A tetejüket sózom, fűszerezem, és egy kávés pohárnyi vizet öntök alája. Lefedem alufóliával, és saját gőzében puhára párolom. Ha már puha, leveszem a fóliát, és még addig sütöm, amíg a teteje meg nem pirult.
Húsok, halak mellé köretként kínálom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése