Körözöttel töltött rántott sertéskaraj
Ez a recept Anyukám ünnepi (karácsonyi) receptje, igaz ő mindig csirkemellel készíti.
Úgy is finom, de én inkább a karajos verziót szeretem.
Hozzávalók:
- 1 kg sertés karaj
- só
- 1 adag körözött (a receptjét itt találod)
- A panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A karajt ujjnyi szeletekre vágom, majd kiklopfolom. Nem kell nagyon, csak épphogy lazítsuk meg a hús rostjait. A szeletek mindkét oldalát besózzuk. Kicsit állni hagyjuk, amíg a körözöttet elkészítjük.
A szeletek felére halmozzuk a tölteléket, majd ráhajtjuk a hús másik felét is, és hústűvel megtűzzük, hogy szét ne essen. A szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. Bő olajban, közepes lángon sütjük, hogy biztosan átsüljön. Az olajból kiszedve papírtörlőn lecsepegtetjük, majd tálalás előtt eltávolítjuk a hústűket belőle.
Burgonyakörettel tálaljuk!
Én itt a képen majonézes krumpli salátát adtam hozzá:
Én itt a képen majonézes krumpli salátát adtam hozzá:
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése