Üdvözöllek a blogomon!

2018. július 12., csütörtök

Körözöttel töltött rántott sertéskaraj

Körözöttel töltött rántott sertéskaraj


Ez a recept Anyukám ünnepi (karácsonyi) receptje, igaz ő mindig csirkemellel készíti.
Úgy is finom, de én inkább a karajos verziót szeretem.

Hozzávalók:
  • 1 kg sertés karaj
  • 1 adag körözött (a receptjét itt találod)
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa



Elkészítése:

A karajt ujjnyi szeletekre vágom, majd kiklopfolom. Nem kell nagyon, csak épphogy lazítsuk meg a hús rostjait. A szeletek mindkét oldalát besózzuk. Kicsit állni hagyjuk, amíg a körözöttet elkészítjük.
A szeletek felére halmozzuk a tölteléket, majd ráhajtjuk a hús másik felét is, és hústűvel megtűzzük, hogy szét ne essen.  A szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk. Bő olajban, közepes lángon sütjük, hogy biztosan átsüljön. Az olajból kiszedve papírtörlőn lecsepegtetjük, majd tálalás előtt eltávolítjuk a hústűket belőle.


Burgonyakörettel tálaljuk!
Én itt a képen majonézes krumpli salátát adtam hozzá:


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate