Üdvözöllek a blogomon!

2018. szeptember 19., szerda

Majonézes krumpli saláta

Majonézes krumpli saláta


Szeretem a majonézes salátákat. Nagyon finomak, igaz, hogy nem diétásak, de az ember úgysem eszi minden nap őket. Kiváló kísérői lehetnek egy svédasztalnak, továbbá köretként is kínálhatjuk sültek mellé. Érdemes előző nap elkészíteni őket, mert idő kell, hogy az ízek összeérjenek, illetve kellően lehűljön. Ez már abból a szempontból sem hátrány,
 hogy a nap napon már csak az asztalra kell tenni.


Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1-2 nagy fej vöröshagyma (lehet lila is)
  • majonéz
  • 1-2 dl víz
  • só ízlés szerint 
  • bors ízlés szerint


Elkészítése:

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. A hagymát apró kockákra vágjuk. A majonézt némi vízzel felhígítjuk, kevéssel, csak épp annyival, hogy ne legyen nagyon sűrű! Sóval, borssal ízesítjük! Végül összeforgatjuk a majonézt a hagymával és a kihűlt krumplival. Pár órával előbb készítsük el, hogy kellően le tudjon a hűtőbe hűlni, és összeérjenek az ízek. Lehet akár előző este is!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate