Bacon-nel göngyölt fasírozott
A Facebook csoportunkba találkoztam ezzel a fantasztikus recepttel. Kiadós, dekoratív, nagyon finom, és egyszerű.
Kiváló hidegtálakhoz salátával, de melegen is jó lehet egy kis krumplival fogyasztva.
A recept eredetije itt található!
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertés comb
- 2 db zsemle
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. étolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek. pirospaprika (csemege)
- 2 db tojás
- 50 dkg bacon
- 25 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát nyomón áttörjük. A zsemléket vízbe áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a hagymákat, a zsemléket, a tojásokat, és a fűszereket. Jól összedolgozzuk.
Terítsünk folpackot az asztalra, majd ujjnyi vastagon lapogassuk el a masszát rajta. A bacont kicsit egymást fedve teregessük a fólia másik felére. A húst szórjuk meg a sajttal. Majd szorosan csavarjuk fel. Én végül megfeleztem a tekercseket, a nagy mérete miatt. A kiolajozott tepsibe óvatosan a folpack segítségével emeltem át.
180 fokon, alufóliával lefedve sütöttem 1 órát, utána fólia nélkül annyi ideig, hogy megpiruljon.
Megvártam, míg kihűl, utána szeltem fel.
Próbáld ki te is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése