Paprika krém házilag
Ennek a paprika készítménynek biztosan ti is ismeritek a bolti verzióját. Mi, jobban mondva én, nagyon szeretem, minden ében teszek el egy adaggal. Negyed annyiból meg lehet úszni ennyi üveg eltevését, mintha megvásárolnánk. Szívesen használom a főzésnél is, de leginkább a kész levesemet ízesítem vele a tányéron. Azonkívül szendvicsbe is kiváló!
Hozzávalók:
- ½ kg piros cseresznyepaprika
- 1 kg piros húsú paprika (lehet: kápia, lecsó, pritamin, paradicsompaprika, akár vegyesen is)
- 15 dkg jódozatlan só
- üvegenként: késhegynyi szalicil
Elkészítése:
A paprikákat megmossuk, csumájukat eltávolítjuk, felszeleteljük. Robotgépben, több percig alaposan ledaráljuk, húsdarálón 2x is át lehet darálni. Összekeverjük a sóval, és egy napot állni hagyjuk. Másnap kicsi üvegekbe töltjük, egy késhegynyi szalicilt szórunk az üvegek aljára. Lezárjuk az üvegeket, és száraz, hűvös helyen tároljuk őket fogyasztásig. Felbontás után tartsuk a hűtőben, amíg el nem fogy.
Egy adagból 6 üveg lesz!
Befőzésre fel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése