Üdvözöllek a blogomon!

2018. szeptember 5., szerda

Paprika krém házilag

Paprika krém házilag


Ennek a paprika készítménynek biztosan ti is ismeritek a bolti verzióját. Mi, jobban mondva én, nagyon szeretem, minden ében teszek el egy adaggal. Negyed annyiból meg lehet úszni ennyi üveg eltevését, mintha megvásárolnánk. Szívesen használom a főzésnél is, de leginkább a kész levesemet ízesítem vele a tányéron. Azonkívül szendvicsbe is kiváló!

Hozzávalók:
  • ½ kg piros cseresznyepaprika
  • 1 kg piros húsú paprika (lehet: kápia, lecsó, pritamin, paradicsompaprika, akár vegyesen is)
  • 15 dkg jódozatlan só
  • üvegenként: késhegynyi szalicil


Elkészítése:

A paprikákat megmossuk, csumájukat eltávolítjuk, felszeleteljük. Robotgépben, több percig alaposan ledaráljuk, húsdarálón 2x is át lehet darálni. Összekeverjük a sóval, és egy napot állni hagyjuk. Másnap kicsi üvegekbe töltjük, egy késhegynyi szalicilt szórunk az üvegek aljára. Lezárjuk az üvegeket, és száraz, hűvös helyen tároljuk őket fogyasztásig. Felbontás után tartsuk a hűtőben, amíg el nem fogy.
Egy adagból 6 üveg lesz!


Befőzésre fel!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate