Francia saláta
Szeretem a majonézes salátákat. Nagyon finomak, igaz, hogy nem diétásak, de az ember úgysem eszi minden nap őket. Kiváló kísérői lehetnek egy svédasztalnak, továbbá köretként is kínálhatjuk sültek mellé. Érdemes előző nap elkészíteni őket, mert idő kell, hogy az ízek összeérjenek, illetve kellően lehűljön. Ez már abból a szempontból sem hátrány,
hogy a nap napon már csak az asztalra kell tenni.
Hozzávalók:
- 1 kg francia saláta alap
- 1/2 kg krumpli
- csemege uborka ízlés szerint (kb. 25 dkg)
- alma ízlés szerint (kb. 25 dkg)
- majonéz
- 1-2 dl víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A francia alapot sós vízben roppanósra főzzük. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és szintén sós vízben puhára főzzük. Az almát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A csemege uborkát felkarikázzuk, ha így is nagynak tűnik, akkor a karikázás előtt nyugodtan vágjuk félbe. A majonézt némi vízzel felhígítjuk, kevéssel, csak épp annyival, hogy ne legyen nagyon sűrű! Sóval, borssal ízesítjük! Végül összeforgatjuk a majonézt a többi hozzávalóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése