Üdvözöllek a blogomon!

2018. szeptember 18., kedd

Töltött paprika

Töltött paprika


Nagyon szeretem a töltött paprikát, egyik nagy kedvencem. Sikerült már több variációt kóstolnom, de úgy vettem észre, hogy az általam készített változatot nem nagyon ismerik.
Lássuk, hogy készül!


Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint
  • 1 kk. pirospaprika
  • rizs, amennyit felvesz
  • 10 db tv paprika
  • 1 leveskocka
  • 2 üveg házi paradicsomlé (vagy 500 gr. dobozos paradicsompüré)
  • cukor ízlés szerint
  • 1 pohár tejföl
  • 2 ek. liszt

Elkészítése: 

A hagymát apró kockákra vágjuk. A darált húshoz adjuk, a tojást, a vöröshagymát, a fűszereket, és annyi rizst, hogy összeálljon. A tölteléket a paprikákba töltjük, ha marad még, akkor abból gombócokat formázzunk. Egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, beledobjuk a kockát is, és a gombócokat puhára főzzük.
Ha megfőtt, kivesszük a paprikákat, de a főző vizet nem öntjük ki, mert ezzel hígítjuk a mártásunkat. Egy nagy lábosba öntjük a paradicsomlevet, vagy pürét, és a főzőlével mártás sűrűségre felhígítjuk. Amikor felforrt, cukorral ízesítjük, és a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk. Kiforraljuk, majd a paprikákat a mártásba helyezzük, és tálaljuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate