Töltött paprika
Nagyon szeretem a töltött paprikát, egyik nagy kedvencem. Sikerült már több variációt kóstolnom, de úgy vettem észre, hogy az általam készített változatot nem nagyon ismerik.
Lássuk, hogy készül!
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 1 tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
- 1 kk. pirospaprika
- rizs, amennyit felvesz
- 10 db tv paprika
- 1 leveskocka
- 2 üveg házi paradicsomlé (vagy 500 gr. dobozos paradicsompüré)
- cukor ízlés szerint
- 1 pohár tejföl
- 2 ek. liszt
Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágjuk. A darált húshoz adjuk, a tojást, a vöröshagymát, a fűszereket, és annyi rizst, hogy összeálljon. A tölteléket a paprikákba töltjük, ha marad még, akkor abból gombócokat formázzunk. Egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, beledobjuk a kockát is, és a gombócokat puhára főzzük.
Ha megfőtt, kivesszük a paprikákat, de a főző vizet nem öntjük ki, mert ezzel hígítjuk a mártásunkat. Egy nagy lábosba öntjük a paradicsomlevet, vagy pürét, és a főzőlével mártás sűrűségre felhígítjuk. Amikor felforrt, cukorral ízesítjük, és a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk. Kiforraljuk, majd a paprikákat a mártásba helyezzük, és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése