Amerikai csokis krémes
Az idei naptáram első lapján található ez a recept. Nagyon megtetszett a családnak, így nem sokat váratott magára az elkészítése. Eredetileg vaníliás pudinggal írta a recept, de én ennél a dupla csokis verziónál maradtam. Nagyon kis könnyű süti, inkább desszert.
Egy cappuccino mellé tökéletes választás!
Hozzávalók:
- 6 tojás sárgája
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
- 2 ek. kakaópor
- 1 csg. sütőpor
- 12 ek. víz
- 2 ek. olaj
A krémhez:
- 6 tojás fehérje
- 6 ek. cukor
- 2 csg. csokoládés pudingpor
- 6 dl tej
A tetejére:
- 2 dl tejszín
- cukor ízlés szerint
- cukorgyöngy vagy tortadara
Elkészítése:
A tojások sárgáját a vízzel, olajjal, cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport is. Végül egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon 15 percig sütjük. Közben a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, a pudingport megfőzzük a tejjel. A fehérje habot még forrón a pudinghoz keverjük. Az éppen kisült tészta tetejére simítjuk a krémet és visszatoljuk a sütőbe. 160 fokon sütjük még 10 percig. Ha kész hagyjuk kihűlni. Emeljük át egy tálcára, majd óvatosan húzzuk ki alóla a sütőpapírt. Ez a legkényesebb része a sütinek. A tejszínt kevéske cukorral verjük habbá, és simítsuk a süti tetejére. Cukorgyönggyel, vagy tortadarával díszítjük.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk!
A csoportban lévő közös sütés témája holnap ez, gyere nézd meg, hogy készül!
Sütésre fel!
A piskóta tésztájának összetevői közül,hiányzik a cukor és a mennyisége :-)
VálaszTörlésKöszönöm az észrevételt, pótoltam!
TörlésSzép estét!