Üdvözöllek a blogomon!

2019. január 24., csütörtök

Amerikai csokis krémes

Amerikai csokis krémes


Az idei naptáram első lapján található ez a recept. Nagyon megtetszett a családnak, így nem sokat váratott magára az elkészítése. Eredetileg vaníliás pudinggal írta a recept, de én ennél a dupla csokis verziónál maradtam. Nagyon kis könnyű süti, inkább desszert.
 Egy cappuccino mellé tökéletes választás!



Hozzávalók:
  • 6 tojás sárgája
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 csg. sütőpor
  • 12 ek. víz
  • 2 ek. olaj

A krémhez:
  • 6 tojás fehérje
  • 6 ek. cukor
  • 2 csg. csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej

A tetejére:
  • 2 dl tejszín
  • cukor ízlés szerint
  • cukorgyöngy vagy tortadara


Elkészítése:

A tojások sárgáját a vízzel, olajjal, cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport is. Végül egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokon 15 percig sütjük. Közben a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, a pudingport megfőzzük a tejjel. A fehérje habot még forrón a pudinghoz keverjük. Az éppen kisült tészta tetejére simítjuk a krémet és visszatoljuk a sütőbe. 160 fokon sütjük még 10 percig. Ha kész hagyjuk kihűlni. Emeljük át egy tálcára, majd óvatosan húzzuk ki alóla a sütőpapírt. Ez a legkényesebb része a sütinek. A tejszínt kevéske cukorral verjük habbá, és simítsuk a süti tetejére. Cukorgyönggyel, vagy tortadarával díszítjük.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk!


A csoportban lévő közös sütés témája holnap ez, gyere nézd meg, hogy készül!
Sütésre fel!

2 megjegyzés:

  1. A piskóta tésztájának összetevői közül,hiányzik a cukor és a mennyisége :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az észrevételt, pótoltam!
      Szép estét!

      Törlés

Rendszeres olvasók

Translate